introductie

Coachen is een specifieke manier van begeleiden waarbij bepaalde doelen gemakkelijker en sneller gerealiseerd zullen worden. De coach ondersteunt het leerproces van de coachee. Dit houdt in dat de coach helpt bij het stellen van doelen en het behalen ervan.
De redenen waarom mensen naar mij als coach stappen zijn heel wisselend. Wat alle verhalen echter gemeen hebben is dat ze komen van mensen die het anders willen. Een krachtige stap die getuigt van lef.

Terug in je kracht

Coaching gebeurt bij mij vanuit de overtuiging dat mensen de kracht hebben om tot heel veel in staat te zijn. Jij bezit die kracht ook! Misschien voelt dat nu niet zo of loop je om andere redenen vast. Die kracht zit er en ik ga je helpen die kracht bij jezelf terug te vinden om zo de touwtjes weer in eigen handen te nemen.

Jij kent jezelf

In mijn praktijk sta jij met je coachvraag centraal. Jij als deskundige van jezelf weet uiteindelijk het best waar jij je goed bij voelt en wat voor jou werkt. Het kan nu misschien niet zo voelen, maar jij komt met de antwoorden op je eigen vragen. Ik help je om naar binnen te kijken en om je gedachten te ordenen, zodat jij die belangrijke eerste stappen kan gaan zetten. Je verdient het om voor en over jezelf te beslissen.

Aandacht voor hoofd en hart

Waar de een beslissingen vooral cognitief beredeneert, volgt de ander juist meer het gevoel. Ik werk vanuit de overtuiging dat beslissingen vanuit een goede balans in hoofd- en hartkoppeling een heel stuk steviger zijn. Daarom sta ik tijdens onze sessies veelvuldig bij beiden stil en daag ik je uit juist het minder aanwezige aspect te verkennen. Hierin sluit ik zoveel mogelijk aan bij wat voor jou prettig werkt.

Om de berg heen

Deze zin vraagt wellicht om wat meer toelichting. Als een weg in aanbouw op een berg stuit, zal er altijd eerst gekeken worden of het mogelijk is de weg om de berg heen te leggen voordat besloten wordt in de berg te hakken en een tunnel te maken. Coaching werkt voor mij volgens hetzelfde principe.
Zie eventueel de toelichting hieronder

toelichting

Ieder mens is gevormd door zijn/ haar verleden. Als onze positieve en negatieve ervaringen hebben onze overtuigingen gevormd. Ze zijn in wisselende mate van invloed op de manier waarop we met situaties omgaan. Zwaar negatieve ervaringen kunnen grote blokkades vormen. In mijn praktijk proberen we altijd eerst te kijken of het lukt om zonder in die ervaringen te graven en alles bloot te leggen een manier te vinden om er omheen te werken. De weg ben jij, je negatieve ervaring is de berg. Als blijkt dat de ervaringen te veel impact hebben op je functioneren en er geen weg omheen gelegd kan worden, zal ik je helpen bij een doorverwijzing naar een therapeut. Ik werk hiervoor bijvoorbeeld samen met Mundus-Ede (zie ook SAMENWERKING). Daar zul je gaan werken aan het slaan van een tunnel door de berg.